Els Bosquerols

Els Bosquerols és un Projecte de Criança (0-6 anys) ubicat a Els Monjos (Alt Penedès, a uns 5 minuts de Vilafranca del Penedès) que té com a finalitat acollir infants en la primera etapa de vida oferint un espai d’acompanyament respectuòs i conscient a les famílies.

Com a projecte afí de la XELL (Xarxa d’Educació Lliure de Catalunya - www.educaciolliure.org), Els Bosquerols segueix i es fonamenta en els principis pedagògics de l’Educació Viva però tanmateix es nodreix de moltes altres pegogies per complementar la seva experiència educativa: Waldorf, Montessori, Piaget, Pickler, etc.

 

A Els Bosquerols es vetlla per:

  • L’INFANT ÉS. S’ofereix un espai on l’infant ÉS, en sí mateix, i creix en la màxima coherència interna a través del reconeixement i acceptació de la seva persona tal qual és, entenent la seva pròpia manera de veure i compendre el món i, per tant de relacionar-se.

  • APRENENTATGE VIVENCIAL I AUTÒNOM. El joc i l’experimentacó són el motor de l’aprenentatge, oferint propostes però permetent principalment que sigui l’infant que de forma genuina i autèntica esculli i/o crei la seva activitat. És a dir, el nen és un subjecte actiu en el seu aprenentatge.

  • EL RESPECTE MUTU. Es crea un context de respecte mutu per afavorir el seu desenvolupament equilibrat i el seu benestar, per a que els infants puguin anar elaborant la seva pròpia imatge amb seguretat i autoestima.

  • PROCESSOS VIUS. Es prioritza l’escolta dels processos vius dins dels infants acollint el que senten i donant espai a l’expressió dels mateixos acompanyant-ho des del respecte i l’autonomia. S’escolten també els processos vius dins nostre (els acompanyants), que es reflexen molt en com es relacionen i interactuen els infants en l’espai.

QUI SOM

Degut a la demanda i interés creixent de nombroses famílies en el territori per projectes entorn l’educació alternativa al Penedès, neix l’Associació de Criança Respectuosa i Creixement Familiar del Pendès (ACCF), entitat de recerca, aprenentatge i assessorament en la criança respectuosa i  conscient per a  les famílies de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf. Formada per pares i mares, educadores  i acompanyants amb unes inquietuds pedagògiques comuns, l’ACCF crea el 2017 el projecte d’Educació Viva “Els Bosquerols”, projecte de Criança basat en l’Educació Viva a l’Alt Penedès.

IMG_20180307_113659
IMG_20180124_111039
IMG_20180130_121952
IMG_20180412_110340
IMG_20180323_121754
IMG_20180418_115024

TORNAR A

COL·LABORACIONS

Segueix-nos

  • Facebook - White Circle
  • Instagram