Fisioteràpia

Els moviments repetitius i les postures mantingudes alteren les característiques dels nostres teixits corporals i poden arribar a modificar el patró de moviment o causar alteracions. Una conscienciació corporal adequada i el bon control dels patrons de moviment ajudarà a prevenir al màxim possibles lesions futures i millorarà l’eficiència motriu: mecànica ventilatòria i la tolerància a la fatiga augmentant la resistència i disminuint el desgast energètic davant un mateix moviment.


El fisioterapeuta, professional expert en el moviment, mitjançant una avaluació inicial és capaç d’observar desordres i planejar un tractament individualitzat per a millorar i recuperar la funció motora, alleujar el dolor i prevenir possibles lesions futures.


Els serveis que oferim des d’Astrolabi són els següents:

 

  1. Prevenció i tractament de lesions derivades del sistema nerviós, ossi o muscular: dolor lumbar, cervical, dorsal; esquinç de turmell; patologia de genoll o d’espatlla; contractura o elongació muscular.
     

  2.  CORE. El taller de CORE  va dirigit a persones amb patologia neuro-múscul-esquelètica que vulgui prevenir lesions, així com a tothom que vulgui millorar la postura, la tècnica esportiva, la força o l’agilitat. Es realitzen treballs en grups reduïts diferenciant cada cas específicament mitjançant exercicis molt concrets, conscients i individualitzats que posteriorment s’integraran a la professió, activitat física o de la vida diària millorant les descompensacions generades per a la tipologia postural, els moviments repetitius i els hàbits posturals. Per tant, les persones assistents aprendran a:

  • Prevenir, identificar i analitzar els processos lesionals per tal d’entendre els desequilibris musculars.

  • Mantenir una postura estàtica correcte amb una dinàmica eficient.

  • Executar els exercicis i les progressions d’aquests amb càrregues adequades i alineació corporal correcte.

  • A tonificar la musculatura estabilitzadora abdominal, de la columna vertebral i les extremitats